Noortje van Hulst lerares van het jaar 2017

03 juli 2017
Meer dan 'zomaar' een baan ..... Mooi om emoties samen met kinderen door te maken
Noortje leraar van het Jaar BN De Stem 1-7-17.pdf
OBS De Apollo

Noortje van Hulst, Kiki de Bruijn en Peter van Leeuwen slepen de bekers in de wacht bij Onderwijsgala BN DeStem
ETTEN-LEUR - Vele tientallen kinderen en collega's deden gisteren tijdens het Onderwijsgala van BN DeStem hun uiterste best om hun favoriete leraar, lerares of conciŽrge naar de felbegeerde beker te juichen. Winnaar of niet, alle kandidaten vonden het in ieder geval een enorme eer dat zij waren genomineerd. "Blij verrast", "een groot compliment" of "ik werd er echt even stil van", waren enkele reacties van de leerkrachten en conciŽrges.
Het Onderwijsgala werd gehouden in Studio76 in Etten-Leur. Wat waren de leerlingen trots op hun leraar, lerares of conciŽrge: daar op het podium, in de spotlights. Veel kinderen kwamen zelf nog op het podium: met een lied, dansact of schimmenspel.

Mooie dag

Vooral voor de 8-jarige Florian was het een mooie dag. Hij had zijn juf Noortje van Hulst van de Apollo in Prinsenbeek genomineerd voor de verkiezing Leraar van het jaar 2016-2017. Dat had zij wel verdiend, vond hij. De basisscholier was recent thuis komen te zitten met een burn-out. Juf Noortje zorgde voor lessen op maat voor de jongen. Inmiddels zit hij weer volledig op school. Voor de twee was het in ieder geval een bijzonder moment op het podium kort nadat zij te horen hadden gekregen dat Noortje de trofee.
Van Hulst kwam volgens de jury als winnares uit de bus onder meer vanwege haar enorme betrokkenheid bij de leerlingen en de school. Maar ook over de andere 'basisschoolfinalisten' sprak de jury lovende woorden. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de leerlingen, soms al decennialang. Het ging om Marion Veraart van De Borghoek in Bergen op Zoom, Bas van den Broek van de Griffioen in Prinsenbeek, Sanne den Ridder van De Toverlaars in Etten-Leur en Willy Paantjens van de Sint Bernardusschool in Oud Gastel.