Groen schoolplein Montessori+ Prinsenbeek geopend

26 oktober 2020
Het schoolplein van de Montessori+ Prinsenbeek heeft in enkele weken tijd een complete metamorfose ondergaan. Het is helemaal vergroend en ingericht volgens de wensen van de leerlingen van de school en kinderopvang Pebbels+. Maandagochtend was de officiŽle opening.

De kinderen van Pebbels+, de leerlingenraad, de ouderraad, de schoolpleincommissie en jarige Aiden uit groep 2 mochten allemaal een deel van het plein openen. Hierna was het de beurt aan de kinderen uit de onderbouw en van Pebbels+ om het schoolplein direct in gebruik te nemen.

Het schoolplein is ontworpen door alle leerlingen samen. Het doel was meer vergroening, zorgen voor meer speelgelegenheid en meer schaduwplekken in de zomer. De onderbouw (groepen 0-1-2) wilde graag een zandbak, de middenbouw (groepen 3-4-5) wilde kunnen klimmen, klauteren en duikelen en de bovenbouw (groepen 6-7-8) vond voetballen belangrijk.

Zelf doen

School, ouders en leerlingenraad gingen aan de slag om de wensen op een plattegrond in te tekenen. Al snel bleek dat bij uitbesteding van het werk er maar weinig van die wensen konden worden gerealiseerd. Daarom besloten ze om het hele project zelf op te pakken en met behulp van ouders vorm te geven. Om het geheel te financieren was er naast het budget van de school ook een flinke donatie van de ouderraad en een subsidie van de Gemeente Breda en de Provincie Noord-Brabant.

Kartrekkers Maika de Haan, Natasja de Nijs en Narda Berbers in de werkgroep ouders besloten te kiezen voor een lokale speeltoestellenleverancier en legden contact met Remco Beekers voor het aanleveren van grond en groen. Ook zorgden ze ervoor dat het grondwerk door kennissen kon worden uitgevoerd.

In vier weekenden tijd is het oude schoolplein vervolgens met hulp van vele ouders afgebroken en weer opnieuw opgebouwd. Ouders Leo Akkermans en Mark Suijkerbuijk hebben alle banken, de modderkeuken en een fietsenstalling voor de leerkrachten gemaakt. Tijdens de werkzaamheden kwam hulp echt van alle kanten, ook van de buurtbewoners. Dit maakte het volgens locatiedirecteur Noortje van Hulst van de school een geweldig project om te draaien.

Bloembollen

Bij de opening vandaag ontvingen de kinderen per groep een tas met bloembollen, die zij op het plein mogen planten. Zo ziet het plein er in het voorjaar straks nog fleuriger uit. Vanwege het dertigjarig bestaan van de Montessori+ en het tienjarig bestaan van de voltijdshoogbegaafdenafdeling werd ook nog een foto met alle leerlingen op het nieuwe plein gemaakt. En de kinderen kregen vandaag ook wat extra buitenspeeltijd om het nieuwe plein te ontdekken.

Cadeau van juf Margot

Maar daarmee was het feest nog niet gedaan. Juf Margot had nog een mooi cadeau. Drie jaar geleden was zij 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Het bedrag dat zij toen kreeg had zij stiekem gereserveerd om een duurzame investering te kunnen doen voor het schoolplein. Van het geld zijn een flinke partij zandbakspeelgoed en nieuwe voetballen gekocht. Ook kan hiervan nog de hele moestuin worden aangelegd.