Sophia de Oude (9) uit Bavel wint Uitvinderswedstrijd.

28 augustus 2020
Sophia de Oude (9 jaar) van OBS De Toermalijn uit Bavel is de winnares geworden van De Uitvinderswedstrijd West-Brabant 2020. Haar uitvinding 'Mevrouwtje Eierdoos' werd tijdens een grandioos corona-proof online finale-evenement door de jury beoordeeld als een prachtig voorbeeld van het hergebruiken van materialen.

Sophia bedacht een nieuw muziekinstrument, gemaakt van eierdozen. Zo kun je van waardeloos materiaal toch een waardevol product maken.

3 doosjes vulde ze met verschillende materialen, die elk zorgen voor een andere geluid als je het doosje beweegt. Van de doosjes maakte ze een onderlijf, bovenlijf en hoofdje en ze monteerde deze op stokken. De doosjes samen zijn een mevrouwtje dat muziek maakt en danst op stokken.

Sophia werd ge´nspireerd door het project De Uitvinders in Afrika, dat beschikbaar is voor alle scholen in Nederland. Binnen dit thema is ook een excursie in De Uitvindfabriek mogelijk. Toen haar school gesloten was vanwege Corona heeft ze thuis aan haar uitvinding gewerkt en deze gepresenteerd met een filmpje op de website van De Uitvinders.

Haar uitvinding 'Mevrouwtje Eierdoos' werd tijdens een grandioos corona-proof online finale-evenement door de jury beoordeeld als een prachtig voorbeeld van het hergebruiken van materialen.

Zie ook: De Uitvindfabriek