Leerkrachten van morgen!

20 januari 2020
Wij stellen onze scholen open voor scholieren op 30 en 31 januari.
Beste scholieren,

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari gaan de basisscholen staken. Dit is de derde staking binnen 12 maanden. De acht scholen van Markant Onderwijs en Stichting Vrije School Breda blijven echter allemaal open. Onze leerkrachten willen dat het onderwijs POSITIEF in het nieuws komt. Waarom? Onderwijs is een ontzettend leuk vak! Het lerarentekort is volgens onze mensen het grootste gevaar voor de toekomst. Daarom maken wij jullie graag enthousiast voor ons mooie beroep en geven we jullie graag de mogelijkheid tot een eerste kennismaking met het basisonderwijs.

Wij stellen onze scholen open voor de onderwijsassistenten en leerkrachten van morgen!
In Breda heeft Markant Onderwijs en Stichting Vrije School Breda acht scholen op negen locaties. Wij hebben de ambitie om het beste onderwijs in de wijk of dorp te bieden en stellen onze scholen graag open voor de onderwijsassistenten en leerkrachten van morgen.
Dit jaar of volgend jaar een studiekeuze maken zonder te proeven aan de praktijk is lastig. Daarom nodigen we specifiek de mavo 4-, havo 4 en 5-, vwo/gymnasium 5 en 6-scholieren uit om een kijkje te nemen in ons innovatieve onderwijssysteem. Scholieren kunnen zich aanmelden via het volgende mailadres: positief@markantonderwijs.nl

Wij zullen jullie warm ontvangen, enthousiasmeren en laten zien dat het onderwijs een prachtig, dankbaar en belangrijk beroep is. Wie weet word jij wel onze collega van de toekomst? Op die manier kunnen en willen wij op een positieve manier bijdragen aan het beeld van het onderwijs. Verder hopen Markant Onderwijs en Stichting Vrije School Breda dat we op deze wijze een bijdrage leveren aan het lerarentekort in de toekomst.
We hopen jullie te ontmoeten in onze scholen, je kunt je aanmelden via het mailadres: positief@markantonderwijs.nl

Er zijn mogelijkheden in de ochtend en ook in de middag (beperkt) op een aantal scholen. Dat kan in de ochtenduren zijn tussen 10.00-12.30 uur of in de middag van 12.30-15.00 uur. Wellicht kan dit bezoek voor sommigen in het kader van een korte maatschappelijke stage worden aangemerkt.

We kijken uit naar jullie aanmelding en hopen veel aanstaande collega's te mogen ontmoeten en enthousiasmeren.

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,
Johan van Knijff
voorzitter van Bestuur Markant Onderwijs en Stichting Vrije School Breda


Het programma voor de scholieren zal de komende tijd nog meer vorm krijgen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt een datum gekozen op donderdag of vrijdag.

Na je aanmelding krijg je altijd een bevestiging van ontvangst en binnen een week krijg je te horen waar en hoe laat je wordt verwacht.

PROGRAMMA
10.00 uur Inloop en ontvangst
10.30 uur Welkomstwoord door de school
10.45 uur Rondleiding door de school, uitgevoerd door leerlingen
11.15 uur Bijwonen van lessen in een groep op de school
12.00 uur Slot en ruimte voor vragen
12.30 uur Einde

12.30 uur Inloop en ontvangst
13.00 uur Welkomstwoord door de school
13.15 uur Rondleiding door de school, uitgevoerd door leerlingen
13.45 uur Bijwonen van lessen in een groep op de school
14.30 uur Slot en ruimte voor vragen
15.00 uur Einde