Groen licht voor nieuwbouw school de Toermalijn

08 april 2019
Eindelijk, eindelijk. De bouw van de nieuwe basisschool van Bavel gaat eind september dit jaar aanvangen. Het traject zal waarschijnlijk zo'n veertien maanden in beslag zal nemen.
Eindelijk groen licht voor gezamenlijk gebouw Bavelse scholen

BAVEL - Eindelijk, eindelijk. De bouw van de nieuwe basisschool van Bavel gaat eind september dit jaar aanvangen. Het traject zal waarschijnlijk zo'n veertien maanden in beslag zal nemen.
Steven van Beek 03-04-19, 17:02 Bron: BN DeStem

Met andere woorden: tijdens de kerstvakantie van 2020 heeft Bavel dan eindelijk haar langverwachte nieuwe school, waar De Toermalijn, De Spindel en Kober hun intrek in zullen nemen. ,,Dit is een memorabel moment", legt John Kusters van BreedSaam uit.

In de meivakantie zal eerst Villa Golfplaat gesloopt worden. ,,Dan gaat de omgeving ook echt zien dat er gebouwd gaat worden", zegt Kusters. De kinderen van Kober nemen hun intrek in De Toermalijn. Daar is ruimte, omdat vijf groepen van die school naar het noodgebouw gaan.

Sloop
,,Anders zou alleen De Spindel last hebben, we willen dat graag delen", legt Gert-Jan Heeren van De Toermalijn uit. De Spindel zal immers al voor een groot deel gesloopt worden, waardoor vijf groepen van die school ook naar het noodgebouw gaan. Er wordt nog gekeken waar de kinderen tijdens de werkzaamheden kunnen spelen. Er wordt thans gesproken met de zorginstelling naast De Toermalijn. ,,Dan zouden we alleen een hekje hoeven te verplaatsen. Dat zou ideaal zijn, maar dat is nog niet zeker", legt Kusters uit.

Deze stap is zó belangrijk voor Bavel en dit idee is al zólang gaande, dat dit wel als een enorme stap gezien mag worden
De bestemmingswijziging voor het bouwen is nu definitief. De Toermalijn, De Spindel en Kober zijn in hun nopjes. ,,Hier komt een fijne samenwerking. We zijn geen concurrenten van elkaar; de kinderen van Bavel staan voorop", legt Heeren uit.

De werktitel voor het nieuwe gebouw luidt dan ook Talentencentrum Bavel. ,,Deze stap is zó belangrijk voor Bavel en dit idee is al zó lang gaande, dat dit wel als een enorme stap gezien mag worden."

Eindelijk groen licht voor gezamenlijk gebouw Bavelse scholen 2019.pdf