Na stroomstoring gaat OBSl De Klokkebei in Ulvenhout vrijdag 21 -9-2018 weer open!

24 september 2018
Lege lokalen donderdag 20 september 2018 in basisschool De Klokkebei in Ulvenhout.

Na stroomstoring gaat
basisschool De Klokkebei in Ulvenhout vrijdag weer open

ULVENHOUT - Lege lokalen donderdag in basisschool De Klokkebei in Ulvenhout. Als gevolg van een stroomstoring was de directie genoodzaakt de school dicht te houden. Ruim 300 kinderen hadden daardoor geen onderwijs. Vrijdag is de school weer open.

De Klokkebei-directeur Jos Ermens vertelt dat woensdagmiddag rond 13.00 uur een brandlucht in de school werd geconstateerd. Opgetrommelde medewerkers van een elektriciteitsbedrijf constateerden kortsluiting in de meterkast.

Schoolborden

Donderdagochtend, vlak voordat de lessen zouden beginnen, bleek er meer aan de hand te zijn. Een deel van de meterkast moest vervangen worden. De oorzaak? "Domme pech", zegt Ermens. "Een draad was losgetrild, waardoor nogal wat apparaten een opdonder hebben gekregen van 400 volt."
Het probleem heeft ertoe geleid dat een aantal tl-armaturen, maar ook elektronische schoolborden defect zijn. Hoe groot de schade is, kan Ermens nog niet vertellen. "Wellicht dat er ook nog chromebooks schade hebben opgelopen."

Veiligheid

Een en ander heeft ertoe geleid dat Ermens donderdagochtend heeft besloten de school uit voorzorg op slot te doen. "Heel vervelend, maar we wilden geen risico's nemen. Het gaat immers om de veiligheid van de kinderen", aldus Ermens, met de brand in de school in oktober 2008 nog op het netvlies. Vlak voordat de nieuwbouw toen klaar was, ontstond kortsluiting in de meterkast met een fikse brand tot gevolg.

Ingelicht

Via het interne digitale systeem werden ouders onmiddellijk ingelicht. Leerkrachten hebben kinderen en ouders die al bij school stonden ge´nformeerd dat er geen onderwijs was. "We hadden ervoor gezorgd dat ouders die hierdoor een opvangprobleem kregen, hun kinderen bij de kinderopvang konden onderbrengen. Maar daar heeft niemand gebruik van gemaakt", aldus Ermens.